Віце-спікер Сироїд розказала, як на Банковій не поважають парламент

Віце-спікер Сироїд розказала, як на Банковій не поважають парламент
Оксана Сироїд

Сироїд каже, що подані депутатами законопроекти насправді узгоджувались на Банковій

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд скаржиться, що тривалий час посада керівника апарату ВР була залежною від Адміністрації президента, а не від Ради. Про це вона сказала в інтерв'ю «Главкому».

Сироїд зазначила, що наразі немає керівника апарату, є виконувач обов’язків (Петро Боднар. – Ред.), і це проблема «без прив’язки до особистості».

«Знайти і призначити сьогодні керівника апарату складно, бо тривалий час ця посада була залежною більше від Банкової, ніж від самої Ради. Коли тут був керівник апарату, ще призначений парламентом (Валентин Зайчук. – Ред.), то у мене були деякі випадки… Я питала: а чого з’явився оцей законопроект? Відповідь була: мені сказали з адміністрації. Або ж: а чому отакий-то проект досі не зареєстровано? Відповідь: а ще на Банковій не узгодили», - розповіла Сироїд.

Тобто, за її словами, було і таке, що подані депутатами законопроекти насправді узгоджувались на Банковій.

«І був випадок, коли я реєструвала законопроект про судоустрій і статус суддів, президент фактично попри вимоги регламенту зареєстрував свій проект за іншим номером. Хоча це мав бути альтернативний законопроект, бо він мав той самий предмет регулювання. Таких випадків було багато», - сказала вона.

Сироїд визнала, що зараз їх менше. «Але спокуса час від часу, я так розумію, з’являється. Треба це пережити. Обрати нового керівника апарату, призначити його через парламент, але вже із розумінням, що це має бути не «чиясь» людина. Щоби потім, коли прийде нове скликання, цю людину не намагалися вижити з роботи», - сказала вице-спікер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: