Віце-спікер Сироїд вимагає змінити Конституцію: Рішення в парламенті мають прийматися більшістю з присутніх

Віце-спікер Сироїд вимагає змінити Конституцію: Рішення в парламенті мають прийматися більшістю з присутніх
Оксана Сироїд

Сироїд переконана, що умову про 226 голосів з Конституції треба прибрати

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд вважає, що потрібно внести зміни до Конституції України, згідно з якими рішення в парламенті приймалися б більшістю з присутніх депутатів. Про це вона заявила в інтерв'ю «Главкому».

«Рішення мають прийматися більшістю з присутніх. Потрібно внести відповідні зміни до Конституції, і я це кажу цілком серйозно», - сказала Сироїд.

На її думку, 226 голосів як умова для прийняття рішення, котрі записані в Конституції, шкодять роботі парламенту.

«Тому що, по-перше, це є диктатура більшості. Бо немає значення, що хоче меншість. В кого є 226 – той має все. Крім того, це породжує політичну корупцію. Бо коли треба 226, ціна голосу зростає. На жаль, це наша сумна реальність: голос має ціну в кеші», - зазначила віце-спікер Ради.

Вона вважає, що умову про 226 голосів з Конституції треба прибрати, «рішення потрібно приймати більшістю з присутніх, як у всіх демократичних парламентах».

«Варто подивитись на німецький Бундестаг, на польський Сейм, чи на Вестмінстер. Там у залі сидить набагато менше людей, ніж у нас, але вони приймають рішення. Сидить 50 осіб – отже, 50 приймають рішення: 26 проголосувало «за», все, рішення прийнято. А хто не прийшов, то його проблеми», - навела приклад Сироїд.

На її думку, в українському парламенті треба на це вийти. «Тоді у нас не буде блокування рішень», - переконана віце-спікер.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: