Від «БРСМ-нафти» вимагали $800 тис. за закриття справи

Від «БРСМ-нафти» вимагали $800 тис. за закриття справи

Ця інформація міститься в ухвалі Печерського суду Києва

Військова прокуратура розслідує справу про вимагання 800 тис. доларів від групи «БРСМ-нафта» за закриття порушених проти неї кримінальних справ. Про це стало відомо «Главкому».
Відповідно до інформації з Єдиного реєстру судових рішень, наприкінці березня цього року у столичному кафе «Реприза» відбулась зустріч між «представником інтересів» «БРСМ-Нафта» та посередником, який гарантував «вирішення зі службовими особами правоохоронних та контрольних органів України питання щодо закриття існуючих кримінальних проваджень та припинення проведення перевірок щодо діяльності зазначеного товариства». За таку послугу він запросив 800 тисяч доларів.
Ця інформація міститься в ухвалі Печерського суду Києва, який 24 червня надав дозвіл на отримання інформації про телефонні дзвінки злочинця і його спільників. Привертає увагу, що здирника на момент цього судового засідання ще не було затримано. Цей факт не завадив прокурорам наперед захистити своїх колег: вони заявили на суді, що дії підозрюваного – шахрайство і він насправді не планував корумпувати посадовців.
Як відомо, наприкінці травня було завершено розслідування справи за фактом порушення правил безпеки на вибухонебезпечному підприємстві проти керівництва кількох компаній, що входили до групи «БРСМ».
Чотирьом особам, серед яких заступник директора «Укртрансоіл-2009», директор ТОВ «Побутрембудматеріали», директор та провідний інженер фірми «Парком Транс», судом було встановлено строк для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження: до 23 червня 2016 року включно.
Нагадаємо, що пожежа під Києвом на нафтобазі групи «БРСМ-нафта», де в червні минулого року загинули шестеро людей, стала найбільшою техногенною аварією в Україні за останнє десятиліття.
Більше читайте в матеріалі «Главкому» За закриття справ із «БРСМ-нафти» вимагали 800 тис. доларів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: