Від Нью-Йорка до Пекіна. Українські чиновники задекларували нерухомість у 43 країнах (інфографіка)

Від Нью-Йорка до Пекіна. Українські чиновники задекларували нерухомість у 43 країнах (інфографіка)

До першої четвірки найпопулярніших країн за кількістю нерухомості ввійшли Росія та Білорусь

У 2017 році українські чиновники задекларували 915 об’єктів нерухомості у 43 країнах.

Про це повідомляють аналітики проекту «Декларації» (Bihus.info).

Найчастіше декларанти вкладали кошти у купівлю квартир та апартаментів - їх нараховано 550 штук, тобто 60% від усієї нерухомості. Рекордсменом у цій категорії став нардеп Вадим Новинський, який задекларував 5 квартир у Росії загальною площею 996,3 кв. м.

Другим за популярністю видом нерухомості виявилися житлові та садові будинки - 154 штуки. Безперечним лідером серед «іноземних дачників» є депутат Юлія Льовочкіна, на офшорні компанії якої записані два будинки на Лазурному узбережжі Франції площею 1056 і 337 кв. м.

Із незначним відставанням від будинків лідирують земельні ділянки - їх 141 одиниця. Найбільшою латифундисткою виявилася дружина голови Луганської облдержадміністрації Юрія Гарбуза Ольга, яка до 2017 року була громадянкою Російської Федерації і володіє на території Росії майже 62,5 гектарами землі.

Рідше за все чиновники вкладаються у закордонну нежитлову нерухомість (49 об’єктів) та гаражі з паркомісцями (21 штука). Лідирують у цих категоріях знову народні депутати - Вадим Новинський із 79-метровим гаражем у Росії та Ярослав Дубневич із 459-метровою торгово-офісною будівлею у Латвії.  

До першої четвірки найпопулярніших держав за кількістю нерухомості ввійшли Росія (411 об’єктів), Білорусь (71 об’єкт), Польща (63 об’єкти) та Молдова (58 об’єктів). Замикають топ-5 Сполучені Штати Америки, де держслужбовці задекларували 54 об’єкти нерухомого майна. Далі йдуть Болгарія і Грузія, Німеччина, Іспанія та Чехія.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції перевірить декларації 12 посадовців, суддів та нардепів, серед яких Євген Мураєв, В'ячеслав Богуслав та Ігор Шкіря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: