Відомий спортсмен утік з оточеної чеченськими силовиками прокуратури

Відомий спортсмен утік з оточеної чеченськими силовиками прокуратури
Мурад Амрієв з адвокатом

Амрієв сів в автомобіль до своїх знайомих, і вони поїхали у невідомому напрямку

У Росії чемпіон зі змішаних єдиноборств Мурад Амрієв втік з будівлі брянської прокуратури, яку блокували чеченські силовики. Про це повідомляють у Комітеті з питань запобігання катуванням.

За даними правозахисників, Амрієв сів в автомобіль до своїх знайомих, і вони поїхали у невідомому напрямку.

У вівторок Мурада Амрієва, затриманого 4 червня за підозрою у використанні підробленого документа, формально звільнили і доправили до будівлі брянської прокуратури для проведення опитування. У Комітеті з питань запобігання катуванням повідомили, що будівлю оточено людьми у масках.

У лютому цього року МВС Чечні оголосило Амрієва у розшук. Після його затримання у Брянськ вирушила група захоплення, яка мала етапувати спортсмена на територію Чечні. Оперативники відмовилися відповідати адвокату Амрієва на питання про те, за що переслідують його підзахисного.

За даними російської «Новой газеты», у 2013 році Мурад Амрієв розповів правозахисникам про тортури, які щодо нього застосовували в одному з відділень МВС Грозного. За словами спортсмена, таким чином поліцейські намагалися змусити його старшого брата повернутися з Німеччини до Чечні. У 2013 році, побоюючись за своє життя, Амрієв виїхав в Україну.

Мурад Амрієв розповів представникам Комітету з питань запобігання катуванням, що впізнав в одному з оперативників, які оточили 6 червня прокуратуру, людину, котра його катувала.

Раніше повідомлялося, що у Брянській області поліція затримала громадянина Чечні, чемпіона світу з MMA Мурада Амрієва, який в 2013 втік до України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: