Відомий воєнний фотограф прокоментував обмеження для деяких ліберальних російських ЗМІ, які запроваджує українська влада

Відомий воєнний фотограф прокоментував обмеження для деяких ліберальних російських ЗМІ, які запроваджує українська влада
Автор роману «Аеропорт» Сергій Лойко

Журналіст Сергій Лойко вважає, що в Росії взагалі немає незалежних ЗМІ

Фотограф, журналіст, письменник, автор роману «Аеропорт» Сергій Лойко вважає, що в Росії немає жодного незалежного ЗМІ, а розкручені бренди навіть шкідливі.

Таку думку він висловив в інтерв’ю «Главкому».

На пряме запитання, які з російських ЗМІ Лойко вважає незалежними, він відповів:

«Жодного немає. Вважаю, що «Эхо Москвы», «Новая газета» і «Дождь» ще більш шкідливі, ніж усі решта», - лаконічно відповів письменник, який раніше співпрацював із «Эхом».

«Зараз я з «Эха» перемістився на «Радио Свобода». А стосовно «Эха», «Дождя» і «Новой газеты» – тут принцип 40 на 60. Це коли дається 60% правди і 40% брехні. Це подається під «соусом», що у нас поліфонія думок, ми маємо дати трибуну всім. Але робити це у країні, де інших думок більше ніде немає, неприпустимо. Всі ці маркови та інші і так у телевізорі, на радіо, в газетах – усюди. Навіщо їх запрошувати ще й в «Эхо Москвы»?», - риторично запитує Лойко.

Також він зазначає, що «Эхо» розраховане на дуже вузьку аудиторію, тому ніякі «ватники» його не слухають, його слухають люди «просунуті».

«Якщо ці люди постійно чують брехню з «Эха», вони теж починають зомбуватися, як і «ватники». Зрештою, це радіо спонсорує «Газпром», - пояснює автор роману «Аеропорт».

Водночас Лойко відмовився коментувати ситуацію, коли в Україні канал «Дождь» прибрали з кабельних мереж.

«Це внутрішня справа України. Тут я не даватиму жодних порад», - зазначив відомий журналіст.

Нагадаємо, Сергій Лойко також заявляв, що Олексій Навальний – єдина на сьогодні людина в Росії, яка може кинути виклик Путіну, але навряд чи він віддасть Україні Крим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: