Відомий журналіст-розслідувач повідомив, що йде в політику

Відомий журналіст-розслідувач повідомив, що йде в політику
Дмитро Гнап
Фото: Громадське

Дмитро Гнап заявив, що візьме участь у парламентських виборах

Український журналіст-розслідувач Дмитро Гнап заявив, що завершує кар'єру журналіста та займатиметься політикою.

Про це Гнап повідомив у коментарі «Громадському». Він зазначив, що незабаром планує вийти із складу громадської організації «Громадське телебачення».

«Я думаю, що від завтрашнього дня я напишу заяву про вихід із складу засновників Громадського телебачення», - сказав Гнап.

У своєму Facebook журналіст опублікував відеозвернення і повідомив, що візьме участь у парламентських виборах. 

«Обов'язково візьму участь у парламентських виборах. Стосовно президентських, то я закликаю всіх політиків демократичного табору об'єднатися заради праймеріз, на яких обрати найкращого і найдостойнішого кандидата, якого ми всі підтримаємо. Особисто я готовий взяти участь у цих президентських праймеріз. Хоча ця ідея видається мені абсолютно божевільною. Але тільки божевільні ідеї по-справжньому змінюють світ», - заявив Гнап. 

Гнап наголосив, що більше не займатиметься журналістською діяльністю. 

«Відтак, я прийняв рішення залишити журналістику.  І йти в політику. Бо я можу зробити ще тисячу журналістських розслідувань. Викрити ще дві тисячі корупціонерів. Але бачу, як рік за роком вони все спокійніше почуваються. І нахабно сміються тобі в обличчя, знаючи, що навіть втративши посаду, влаштують туди свого кума, через якого так само крастимуть наші податки і наше спільне майно», - написав він.

Також у зверненні Гнап додав, що його колишні колеги-журналістів, які раніше пішли у політику, залишаються у меншості. 

«Наші колеги, які раніше пішли у політику, зараз залишаються там  у переважній меншості. Тому я вирішив не лишатися осторонь», - додав він. 

Нагадаємо, журналісти Мустафа Найєм та Сергій Лещенко у 2015 році вирішили залишити професійну діяльність та пішли у політику. Вони обралися депутатами до парламенту від партії Блок Петра Порошенка. 

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Автор фільму «Вбивство Павла» Дмитро Гнап: Ми підозрюємо СБУ у причетності до вбивства Шеремета

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: