Відповідальність за війну повинен нести кожен росіянин - Геращенко

Відповідальність за війну повинен нести кожен росіянин - Геращенко
Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко

Це був їхній, росіян, спільний мовчазний вибір - війна проти України, війна у Сирії, війна з усім світом, - Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що кожен росіянин повинен нести свою частину відповідальності за війну. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

«Остання російська соціологія: рейтинг «Єдиної Росії» перевищує 50%, Путіна підтримує більше 83% громадян. Відповідальність за вбивство українців і сірійських дітей, за крадіжку Криму і знищений Донбас, за мародерство і вивезення українських підприємств, за покалічених і вбитих несе не лише Путін і його кліка, а РФ і весь російський народ, кожен росіянин. Це їхня політика. Це їхній вибір. Це їхня війна . І потім не вийде сказати: мы не знали. Вы все отлично знали и поддерживали», - зазначила Геращенко.

Вона наголосила, що за це треба відповідати.

Тому, на її переконання, так важливі санкції проти російської економіки. «Кожен росіянин повинен нести свою частину відповідальності за війну . Бо це був їхній, росіян, спільний мовчазний вибір - війна проти України, війна в Сирії, війна з усім світом», - підсумувала Геращенко.

Як відомо, 2 серпня  президент США Дональд Трамп підписав закон про санкції щодо Росії.

У ніч проти 28 липня Сенат США майже одноголосно проголосував за нові санкції проти Росії, Ірану та КНДР.

Законопроектом, зокрема, пропонується заборонити президенту США послаблювати санкції або істотно змінювати американську політику щодо Росії без схвалення Конгресу.

Також, проект передбачає додаткові обмеження на участь американських громадян і компаній у співпраці з російським енергетичним сектором, зокрема, у сфері будівництва Росією трубопроводів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: