Вища рада правосуддя звільнила суддю Ємельянова

Вища рада правосуддя звільнила суддю Ємельянова
Артур Ємельянов підозрюється ГПУ в тиску на суддів низки господарських судів, які він раніше очолював

Артур Ємельянов відсторонений від правосуддя через статус підозрюваного у справі про втручання в роботу інших суддів

Суддю Артура Ємельянова, що фігурував в кількох журналістських розслідуваннях, звільнила Вища рада правосуддя.

Про це стало відомо з засідання Вищої ради правосуддя. Її склад підтримав рішення 2 дисциплінарної палати стосовно притягнення його до дисциплінарної відповідальності у вигляді подання на звільнення.

Артур Ємельянов відсторонений від правосуддя через статус підозрюваного у справі про втручання в роботу інших суддів. Однак донедавна залишався суддею.

Влітку журналісти викрили таємний офіс судді, куди до нього приїжджали інші фігуранти кримінальних проваджень.

Ємельянов підозрюється ГПУ в тиску на суддів низки господарських судів, які він раніше очолював.

Як з’ясували журналісти, в тексті підозри стверджується, що Ємельянов вимагав від підлеглих суддів прийняття потрібних рішень у низці господарських справ. А саме:

  • переконував суддю Господарського суду м. Києва задовольнити позов ТОВ «БМК Планета-Міст» про визнання недійсним купівлі-продажу цінних паперів;
  • намагався вплинути на того ж суддю у справі за позовом прокуратури м. Києва в інтересах держави щодо скасування рішень про передачу земельної ділянки ТОВ «Славутич». За даними слідства, Ємельянов вимагав від судді залишити позов без розгляду або відмовити по суті у зв’язку з його необґрунтованістю;
  • вимагав відкласти розгляд, припинити та зупинити провадження у справі за позовом до АТ «БТА Банк» (Казахстан) про стягнення 168 млн грн заборгованості;
  • надавав вказівку прийняти рішення про задоволення позову ТОВ «Лук Авіа Ойл» про визнання недійсним рішення Антимонопольного комітету;
  • здійснював тиск на суддю, що розглядала низку позовів прокуратури про розірвання договорів про надання права на експлуатацію фіксованих місць паркування з приватниками (ТОВ «Сонар ТМ», ТОВ «Рент Інвест», ФОП Сусла В. В., ФОП Ковальова С. Е.).

В електронній декларації за 2015 рік суддя Ємельянов вказав еквівалент 10 000 000 грн готівки при річній зарплаті 226 000 грн.

Крім того, Ємельянов з року в рік не декларує користування жодним автомобілем. Єдиний транспортний засіб в його декларації - моторолер «Веспа» 2012 року випуску. Однак, як виявили журналісти, Ємельянов постійно користується автомобілем Honda Accord сталевого кольору 2017 року випуску.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: