Війська Асада увійшли в один з останніх бастіонів ІДІЛ в Сирії

Війська Асада увійшли в один з останніх бастіонів ІДІЛ в Сирії

Сирійська армія біля міста Дейр-ез-Зор

Сили режиму Асада увійшли в Маядін і взяли під свій контроль кілька будівель на заході міста

Сирійські урядові війська увійшли в місто Маядін на сході провінції Дейр-ез-Зор, яке вважається одним з останніх бастіонів ІДІЛ в Сирії. Досі місто перебувало під повним контролем бойовиків «Ісламської держави»,

Про це повідомляє Deutsche Welle. 

«За підтримки російської авіації сили режиму увійшли в Маядін і взяли під свій контроль кілька будівель на заході міста», - цитує видання голову базованого в Лондоні Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини Рамі Абдель Рахмана. 

Дану  інформацію російській державній інформагенції «Новости» підтвердив неназваний бригадний генерал сирійської армії.

Маядін перебував під повним контролем ІДІЛ з 2014 року. Він розташований на західному березі річки Євфрат в провінції Дейр-ез-Зор, половину території якої все ще контролюють ісламісти. Зокрема, під контролем терористів досі перебувають кілька районів однойменної столиці провінції.

Нагадаємо, 3 жовтня терористична організація «Ісламська держава» опублікувала відео, на якому зняті двоє російських військових, захоплених в полон в боях за сирійське місто Дейр-ез-Зор.

Один із полонених - росіянин Григорій Цуркану, раніше воював на Донбасі, можливо, у складі так званої «приватної військової компанії Вагнера».

Згодом у Держдумі РФ повідомили, що бойовики ІДІЛ стратили обох полонених

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: