Військові Зімбабве спростували чутки про держпереворот

Військові Зімбабве спростували чутки про держпереворот

Військові Зімбабве спростувала чутки про держпереворот

Військові Зімбабве в середу звернулися до нації в ефірі державного телебачення і повідомили, що не здійснювали переворот.

Про це повідомляє AP News.

«Це не військовий переворот проти уряду. Ми запевняємо народ, що президент і його родина в безпеці, ми її гарантуємо. Ми хочемо закликати до відповідальності злочинців навколо нього, чиї дії призвели до соціальної та економічного кризи», - заявили військові.

Раніше повідомлялося про те, що група військовослужбовців взяла під контроль будівлю державної Телерадіомовної корпорації Зімбабве в столиці країни Хараре. Озброєні солдати зайняли центр міста, де були чутні вибухи. Постріли пролунали і в резиденції 93-річного президента країни Роберта Мугабе.

Свідки повідомили інформаційному агентство Reuters про те, що побачили щонайменше чотири танки, які направлялися в столицю країни місто Хараре.

За день до цього очільник Збройних Сил Зімбабве заявив про те, що вони готові втрутитися в ситуацію, яка виникла в країні на фоні відставок посадових осіб, які пов’язані із колишнім президентом Емерсоном Мнангагва.

Інші два інших танки розташувалися біля головної дороги, яка веде із Хараре до міста Чінхой за 20 км від столиці. Солдати відмовилися говорити із представниками інформаційного агентства Reuters.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: