Водія автобусу, в якому загинула Марина Поплавська, відправили під домашній арешт

Водія автобусу, в якому загинула Марина Поплавська, відправили під домашній арешт

Автобус, в якому їхали актори «Дизель шоу»

Михайло Манюк розповів про фатальну поїздку, в якій загинула відома актриса

Шевченківський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт водія автобусу Михайла Манюка, в якому загинула актриса «Дизель шоу» Марина Поплавська.

«Суд ухвалив: у задоволенні клопотання сторони обвинувачення в обранні запобіжного заходу у вигляді арешту відмовити. Застосувати до підозрюваного Манюка Михайла Васильовича запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Покласти на підозрюваного забов’язаня не відлучатися з місця проживання, з’являтися за викликом слідчих... Дію запобіжного заходу визначити до 19 грудня 2018 року», — йдеться в ухвалі суду.

Також суд поклав на Манюка забов’язання інформувати слідчого і прокурора про місце лікування з наданням підтверджуючих довідок. Сторона обвинувачення просила Шевченківський районний суд Києва обрати запобіжний захід Манюку у вигляді тримання під вартою.

Водій розповів на засіданні суду, як Марина Поплавська підійшла до нього і сказала, що дуже хоче в Житомир, поспішає додому. За його словами, в актриси боліла спина. 

При цьому він запевнив, що практично завжди їздить з оптимальною швидкістю - від 90 до 95 км/год. 

Також водій зізнався, що крім «Дизель шоу», возив також ФК «Маестро» - переважно вночі. Кожні півтори години відпочиває, як це належить за нормативами. 

«Я досвідчений водій. І 450-500 км дозволяється одному водієві», - додав він. 

При цьому, за його словами, фатальний для шоу маршрут був прорахований заздалегідь - між Луцьком і Львовом, Львовом і Житомиром повинні бути ночівлі в готелі. Однак плани керівництва помінялися, і він отримав наказ виїжджати без належного відпочинку.

Нагадаємо, аварія трапилася близько 7 години ранку 20 жовтня біля села Мила Києво-Святошинського району на автодорозі Київ - Чоп. Автобус «Неоплан» з акторами зіткнувся з вантажним автомобілем.

В результаті ДТП загинула Марина Поплавська - акторка відомого українського гумористичного проекту «Дизель шоу». Також були госпіталізовані Єгор Крутоголов та Яна Глущенко. Ще шестеро акторів отримали травми.

Водія автобуса затримали. За даним фактом порушено кримінальне провадження.

Напередодні в приміщенні «Жовтневого палацу» у Києві пройшла церемонія прощання з актрисою «Дизель шоу» Мариною Поплавською. Її поховають на Корбутівському кладовищі в Житомирі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: