Волкер назвав 2017-й «найжорстокішим» роком на Донбасі

Волкер назвав 2017-й «найжорстокішим» роком на Донбасі
Кур Волкер

Росія вдає, що її немає на Донбасі, заявив Волкер

2017 рік став «найжорстокішим» роком за час конфлікту на Донбасі. Про це заявив під час виступу в аналітичному центрі «Атлантична рада» (Atlantic Counsil) cпеціальний представник США у справах України Курт Волкер.

«Це криза. 2017-й був найжорстокішим роком, і, чесно кажучи, минула ніч була одна з найжорстокіших ночей, безумовно, із лютого й, можливо, цього року», – сказав він.

Волкер додав, що «Росія вдає», що її немає на Донбасі.

«Вона наполягає, аби в рамках «нормандського процесу» велися справи з представниками Луганська і Донецька, яких Росія створила. Хоча вони є нерівними та незаконними партнерами. Вона наполягає, щоб Україна робила це. У зусиллях, щоб з'ясувати, чи буде Росія готовою змінити курс, відвести свої сили та погодитись на миротворчу силу у регіоні (на Донбасі), Росія сказала: «Ні, ви повинні мати справи з людьми з Луганська і Донецька». І наслідки цього полягатимуть лише у легітимізації її присутності та призведуть до подальшого затягування конфлікту», – заявив Волкер.

Нагадаємо, Волкер заявив, що лише виведення російських сил з Донбасу і припинення російської підтримки бойовикам може гарантувати мир на сході України. 

У понеділок бойовики обстріляли Новолуганське з реактивних систем залпового вогню.

Повідомлялося, що в результаті обстрілу бойовиками Новолуганського було пошкоджено близько 100 будівель. 

Внаслідок знеструмлення котельні через обстріли селища Новолуганське 300 абонентів у цьому населеному пункті залишилися без тепла. Наразі проводиться евакуація мирного населення. 

Обстріл бойовиками Новолуганського завадив представниками російської сторони СЦКК перетнути КПВВ «Майорськ».

19 грудня російсько-окупаційні угрупування застосували реактивні системи залпового вогню по жилих кварталах населеного пункту Зайцеве.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: