Вперше в Україні з державного аукціону продають рідкісний спорткар

Вперше в Україні з державного аукціону продають рідкісний спорткар

Ретро-автомобіль екс-нардепа Давида Жванії продають з державного аукціону

Вперше в Україні з державного аукціону продають рідкісний британський спорткар. Його власник – колишній нардеп Давид Жванія, йдеться в сюжеті ТСН.

Єдиний в Україні кабріолет королівської розкоші з Великої Британії має вік 12 років. Він розвиває швидкість до 300 км/год і має особливий вінтажний кузов із ясеня. Таких машин у світі одиниці.

Машину українця заарештували цієї зими за борги перед банком. Будь-яких оскаржень або визнання дій виконавця неправомірними у встановленому порядку станом на сьогодні не зафіксовано, тож автомобіль виставили на державний аукціон. 

Машину оцінили у понад три мільйони гривень. Борг Жванії наполовину менший, тож різницю від продажу йому повернуть. Цінний лот евакуювали на склад, але помацати авто може будь-хто з ймовірних покупців.

«Незважаючи на її вік, тут все майже нове. Пробіг складав, коли її забрали, 4 тисяч км – це смішно, майже нульовий пробіг для такої машини», - кажуть доглядальники машини.

Лише для участі в аукціоні потенційні покупці мають сплатити гарантійний внесок у 160 тисяч гривень. Охочих купити спорткар Жванії вже є близько 30. 

Жванія виріс у розкоші в знатній комуністичній родині у Грузії, а в Україні зійшов як демократ. Кум Ющенка, при Тимошенко міністр надзвичайних ситуацій, пішов із політики вже як нардеп Партії регіонів. Після 2014 року про нього не було жодної чутки. Телефонні номери Жванії відімкнені, його прес-секретар заявила, що давно з ним не працює.

«Наскільки я знаю, після мене не було прес-секретарів – це точно. Помічників, здається, теж немає», - розповіла вона. 

Однак на зв'язок виходить така собі Лідія Аксенич, яка робила у Києві кар’єру співачки. ТСН вона представилася  близькою товаришкою родини Жванії.

«Цей автомобіль все життя належав дружині Давида Важаєвича. Вона законослухняний громадянин іншої країни. Ніхто не може забрати те, що комусь не належить. Немає ніяких боргів. Ви ж знаєте, як у нас у країні – щось придумують і забирають. Так буває. Це фейк», - пояснила вона.

Натомість у поліції називають фейком саме такі твердження, бо даний транспортний засіб зареєстрований саме на Жванію.

Для дружини спортивний кабріолет, скоріш за все, був подарунком. Вісім років тому навіть писали, що політик купив авто для дружини Оксани, і спеціально для неї начебто переробили комплектацію – вперше за сторічну історію британської марки.

На відміну від традиційної механіки, там встановили автоматичну коробку передач. Тож цей кабріолет, можливо, єдиний такий у світі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: