Впливовий німецький політик підозрюється у просуванні «Північного потоку-2»

Впливовий німецький політик підозрюється у просуванні «Північного потоку-2»

Юридична компанія Kubicki & Schöler відмовляється розкривати імена своїх клієнтів

Британське видання The Guardian отримало в своє розпорядження електронний лист, із якого виходить, що заступник очільника Вільної демократичної партії Вольфганг Кубіцький міг бути активно задіяний в лобіювання створення газогону «Північний потік-2».

Даний лист, який був розісланий аналітичним центрам і енергетичним аналітикам через тиждень після виборів до німецького Бундестагу, говорив про переваги даного газогону, який має напряму з’єднати ФРН і РФ. Лист був підписаний, в тому числі, компанією Kubicki & Schöler, де Вольфганг Кубіцький є одним із засновників, і як наслідок, або отримує зарплатню або володіє часткою компанії.

В самому листі мова йде про те, що створення і функціонування «Північного потоку-2» зменшить ціни на газ в ЄС до 2020 року на 32%. При цьому для його створення не треба буде досягнення якоїсь окремої угоди між РФ і ЄС.

Компанія Kubicki & Schöler заперечує факт, що в них є клієнт, який безпосередньо зацікавлений в створенні «Північного потоку-2». При цьому компанія не є прозорою в питаннях щодо того, хто є її клієнти.

А сам Вольфганг Кубіцький відмовлявся декларувати інші свої джерела доходів окрім тих, які він отримував як депутат регіонального парламенту землі Шлезвіг-Гольштейн. До цього Кубіцький був задіяний в захисті Ханно Бергера, який привласнив до 30 млрд євро, використовуючи прогалини в національному законодавстві. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: