Впровадження «зелених» аукціонів технічно можливо не раніше 2020 року, - «Укренерго»

Впровадження «зелених» аукціонів технічно можливо не раніше 2020 року, - «Укренерго»
На думку Гнатюка, у 2019 році можливо проведення виключно пілотних аукціонів

За словами експерта, введення аукціонів вимагає проведення значної підготовчої роботи

Запуск нової системи стимулювання відновлюваної енергетики («зелені» аукціони) технічно можливо не раніше 2020 року. Про це заявив директор ДП «Енергоринок» Юрій Гнатюк.

За словами експерта, введення аукціонів вимагає проведення значної підготовчої роботи.

«Суб'єкту, на якого покладається чи планується покласти зобов’язання щодо проведення аукціонів, необхідно опрацювати всю нормативну документацію, що повинна бути затверджена Кабінетом міністрів. Фактично просто йде мова про те, що потрібен якийсь час перед проведенням аукціону, щоб нормативну базу зібрати в одне. Можливо, якесь програмне забезпечення розробити», - зазначив директор ДП «Енергоринок».

На думку Гнатюка, у 2019 році можливо проведення виключно пілотних аукціонів.

Нагадаємо, комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерне політики і ядерне безпеки на засіданні 4 грудня проголосував за внесення на розгляд парламенту законопроекту щодо впровадження нової системи підтримки відновлюваної енергетики.

За відповідне рішення проголосували депутати комітету під час затвердження основних положень законопроекту №8449. Даним законопроектом передбачено впровадження «зелених» аукціонів з 1 січня 2020 роки.

Як повідомляли ЗМІ, голова Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков заявив, що введення аукціонів до старту нового ринку електроенергії та запуску балансуючого ринку неможливе.

Як повідомлялося, від швидкого прийняття закону про «зелені аукціони» залежить майбутнє альтернативної енергетики, - ЄБА.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: