Всередині Кремля відчувається атмосфера змін - Bild

Всередині Кремля відчувається атмосфера змін - Bild

Вперше на Путіна чекає опонент, який в змозі мобілізувати людей по всій країні, - політолог

Президент РФ Володимир Путін досі не оголосив, що братиме участь в президентських виборах в 2018 році, проте за лаштунками вже повним ходом йде передвиборна кампанія, пише Bild.

«Врешті-решт, - зауважує видання, - Путін займає президентську посаду з 2000 року - єдину паузу він взяв в період з 2008 по 2012 рік, перемістившись в крісло прем'єр-міністра при президентові Дмитрові Медведєві. А що якщо Путін втомився від тягаря президентських повноважень?».

«Не виключено, але малоймовірно. Путін готовий продовжувати», - вважає німецький політолог, співробітник київського Інституту євроатлантичного співробітництва Андреас Умланд.

«Ще в кінці 2016 року перший заступник голови впливової адміністрації президента Сергій Кирієнко позначив мету передвиборної кампанії Путіна. «Головний кандидат», за словами довіреної особи Путіна, повинен здобути перемогу за формулою 70/70. Це означає, 70% голосів виборців при явці в 70%», - пояснює автор.

Влітку цього року російські ЗМІ дізналися сенсаційні деталі передвиборчого плану Кремля: Путін повинен бути номінований як незалежний кандидат, а не висуванець від партії. «Радники Путіна вкрай скептично ставляться до висунення його кандидатури від «Єдиної Росії»: вони побоюються, що низький рейтинг її популярності може потягнути за собою вниз і популярність президента», - пояснює журналіст.

Череда звільнень губернаторів, пише видання, посилаючись на російських експертів, також вказує на підготовку до виборчої кампанії.

На Путіна «чекає непросте президентство і, можливо, останнє для нього. Він розуміє, що після нього у нього вже не буде колишнього шанування, - пояснює мовчання Путіна Умланд. - До цього потрібно підготуватися».

«Екс-співробітник КДБ Путін, обережний стратег, діє за принципом: жодних помилок, жодних поспішних пострілів і необгрунтованих ризиків, - йдеться у статті. - Вперше на Путіна чекає опонент, який в змозі мобілізувати людей по всій країні і користується популярністю, насамперед у російської молоді, завдяки своїй інтернет-стратегії: це опозиціонер Олексій Навальний».

«У 2018 році у Навального шансів немає», - каже політолог Умланд. Ймовірно, опозиціонер взагалі не буде допущений до березневих президентських виборів - в даний час він знову відбуває двотижневе тюремне покарання через заклики до невирішеної демонстрації.

«У Росії існує псевдомногопартійная система», - зазначає політолог. Навальний єдиний, хто грає не за правилами. На думку Умланда, «він готується до наступних виборів, які пройдуть в 2024 році. Тому ця передвиборча кампанія так важлива для нього».

«Всередині Кремля також відчувається атмосфера змін: за повідомленнями ЗМІ, після виборів там відбудуться серйозні кадрові перестановки», - пише автор і, посилаючись на інформаційний портал Bloomberg, вказує на те, що за лаштунками йде запекла боротьба навколо кандидатури наступника прем'єр-міністра Медведєва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: