Набрали чинності нові антиросійські санкції

Набрали чинності нові антиросійські санкції

У торішній санкційний список додатково включено 335 фізичних і 167 юридичних осіб

Указ Президента Петра Порошенка, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про продовження на рік раніше введених санкцій, а також про введення на рік додатково санкцій проти ряду юридичних і фізичних осіб, набрав чинності в понеділок.

У списку російських компаній, що підпадають під санкції в Україні, додалося 167 імен. Указ, який розширює обмежувальні заходи відносно країни-агресора, президент Петро Порошенко підписав 17 жовтня. Також в торішній санкційний список також додатково включили 335 фізичних осіб.

Додаткові персональні санкції (заборону на в'їзд на територію України, блокування активів, припинення фінансових операцій) введені, серед інших, проти віце-прем'єр-міністра Росії Дмитра Рогозіна, голови Ради Федерації Федеральних зборів Росії Валентини Матвієнко і депутата Державної Думи Федеральних зборів Росії Володимира Жириновського.

Також санкції введені проти заступника міністра оборони Росії Юрія Садовенко, ряду членів Ради Федерації, окремих депутатів Держдуми (у тому числі заступників її голови Сергія Железняка та Сергія Неверова), першого заступника командувача Чорноморським флотом Олександра Носатова та заступників Дениса Березовського і Валерія Кулікова, заступника начальника Генерального штабу Збройних сил Росії Сергія Истракова, секретаря Ради безпеки Росії Миколи Патрушева, ряду російських військових.

Крім того, санкції введені відносно засновників ряду російських банків: «Темпбанк», «Росія», «Фінансовий стандарт», Російський національний комерційний банк, «Агроинкомбанк», «Північний кредит», «Генбанк», «Фіа-Банк», «БайкалБанк», «ІС Банк» і «Севастопольський морський банк».

Санкції введені проти «міністрів», «заступників голови Ради міністрів», «депутатів Державної Ради» (в тому числі «голови» Володимира Константинова і його «першого заступника» Костянтина Бахарєва, обраного в Держдуму Росії по кримському окрузі у вересні) анексованого Росією Криму, голів виборчих комісій Криму і Севастополя, «виконуючого обов'язки губернатора Севастополя» Дмитра Овсяннікова і «директорів» державних підприємств в Криму.

Також введені санкції щодо низки так званих «міністрів» та їх заступників, «депутатів», «суддів», співробітників прокуратури «самопроголошених «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки» та «мерів» або «голів райадміністрацій» окупованих населених пунктів на непідконтрольної частини Донбасу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: