Вже 1-го серпня людство вичерпає всі ресурси на 2018 рік, які може відтворити природа

Вже 1-го серпня людство вичерпає всі ресурси на 2018 рік, які може відтворити природа

Люди споживають ресурси Землі швидшими темпами, ніж раніше - дослідження

Як повідомляє видання The Guardian згідно з дослідженням Global Footprint Network людство все швидше споживає щорічний запас земних ресурсів. Цього року це буде зроблено всього за 212 днів.

Тому вже 1-го серпня 2018 року настане день (Earth Overshoot Day), коли буде спожито більше чим природа здатна відтворити. В 2017 році цей день настав 3 серпня. Проблема із перевищенням потенціалу Землі задовольняти потреби людей і при цьому самовідтворювати його почалася із 1970-х років. Причиною цьому є збільшення кількості жителів землі. Як наслідок 30 років тому Earth Overshoot Day припав на 15 жовтня, 20 років тому – на 30 вересня, а 10 років тому – на 15 серпня. За оцінками в 2019 році Earth Overshoot Day припаде вже на липень.

При цьому запровадження продуманої урядової політики може змінити негативні тенденції. Так зменшення споживання м’яса на 50% і його заміна на рослинну дієту може дати додатково 5 днів до Earth Overshoot Day. Покращення ефективності в сфері інфраструктури і промисловості може дати додатково 3 тижні до точки рівноваги. А зменшення на 50% споживання карбономістких сполук може дати людству додатково 3 місяці до Earth Overshoot Day. При цьому економічні кризи, які означали зменшення споживання енергії також позитивно позначалися на даті, коли наставала рівновага між споживанням і здатністю землі до самовідтворення ресурсів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: