Яценюк після зустрічі з Байденом: Україна завжди цінуватиме його допомогу

Яценюк після зустрічі з Байденом: Україна завжди цінуватиме його допомогу
Джо Байден і Арсеній Яценюк

Яценюк назвав Байдена одним із найвидатніших державних діячів США

У понеділок, 16 січня, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк зустрівся з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом у рамках його візиту до Києва.

«Джозеф Робінетт Байден – молодший належить до найвидатніших державних діячів Сполучених Штатів усіх часів», – написав Арсеній Яценюк у своєму Facebook після завершення зустрічі.

Він наголосив, що Байден – один з найвідданіших друзів України в американській історії: «Він розуміє Україну. Усвідомлює вагоме значення України. Поділяє великі устремління нашого народу, нашу вірність свободі і відчуває ту несправедливість, що чинилася проти нас упродовж століть».

«І як великий політик Джозеф Байден завжди точно розуміє межі реальності, а відтак силою свого бачення, наполегливості і бажання змінює цю реальність. Можливо, саме ця риса – вміння розуміти реалії, щоб їх змінювати, – і є визначальною для успішного державного діяча і політика», – написав Яценюк.

Він зауважив, що Україна завжди цінуватиме Байдена: «Уряди України, які я мав честь очолювати, завжди пам'ятатимуть про підтримку віце-президента Джозефа Байдена та його відданої команди у найкритичніші і найскладніші часи випробувань».

«Я завжди буду вдячний Тобі за дружбу, дорогий Джо. Залишається ще багато роботи. Продовжуємо працювати. Як завжди, був радий Тебе бачити», – написав Яценюк.

Як повідомлялося, сьогодні вранці Байден прилетів до України. У Кабінеті міністрів України відбулася зустріч української делегації на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом із делегацією США, яку очолює віце-президент Джо Байден. Після цього відбулася зустріч Байдена з президентом Петром Порошенком. На спільній прес-конференції за підсумками зустрічі глава Української держави заявив, що побачив «обнадійливі сигнали»: команда новообраного президента США Дональда Трампа розуміє загрозу з боку Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: