Яценюк з’явився у Верховній Раді заради судової реформи

Яценюк з’явився у Верховній Раді заради судової реформи
joyinfo.ua

Екс-прем'єр вважає судову реформу історичним рішенням

До Верховної Ради України перед голосуванням за зміни до Конституції щодо правосуддя прийшов екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Він привітав прийняття змін.

«Сьогодні Верхова Рада ухвалила історичне рішення», - зазначив він на своїй сторінці у Facebook.

Він додав, що з початком судової реформи підуть у минуле «часи, коли за хабар можна було випустити на волю будь-якого злочинця, скачувати важливе державне рішення чи відстояти забаганку олігархів, знехтувавши інтересами мільйонів громадян».

Він зазначив, що після прийняття змін до Конституції «усудді обиратуматься за конкурсом. Усі нинішні не зможуть працювати далі, не пройшовши через конкурси та жорсткі кваліфікаційні вимоги чи іспити».

Як раніше повідомлялося, Верховна Рада України проголосувла за зміни до Конституції в частині судочинства. Проект закону про внесення змін до Конституції (щодо правосуддя) №3524.

Голосування відбулось у присутності президента України Петра Порошенка.

Перед голосуванням глава держави звернувся до народних депутатів.

Як раніше повідомлялося, сьогодні український парламент проголосував в першому читанні за «Проект закону про судоустрій та статус суддів» № 4734 за основу і в цілому. Відповідне рішення підтримали 281, проти проголосували 5 депутатів, утримались 50 і не голосували 45. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: