Ядерна зброя КНДР стримує США від удару - Лавров

Ядерна зброя КНДР стримує США від удару - Лавров
Глава МЗС Росії Сергій Лавров

Лавров переконує, що він не на стороні Північної Кореї

Сполучені Штати не атакуватимуть Північну Корею, бо знають, що Пхеньян володіє ядерною зброєю. У цьому переконаний міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

При цьому він підкреслив, що не захищає Північну Корею.

«Американці не будуть атакувати Північну Корею, бо вони не підозрюють, вони точно знають, що вона має ядерні бомби. Я не захищаю Північну Корею, я просто кажу, що майже кожен погоджується з таким аналізом», – заявив Лавров російському телеканалу НТВ.

Останнім часом напруженість через ядерні випробування Північної Кореї зросла. Раніше у вересні КНДР здійснила підземне випробування водневої бомби, потужність якої, за оцінками, в 16 разів перевищувала потужність бомби, яку США скинули на японське місто Хіросіма в 1945 році. У відповідь американські бомбардувальники B-1B Lancer, супроводжувані винищувачами, 23 вересня пролетіли в міжнародному повітряному просторі поблизу Північної Кореї.

Як повідомлялося, виступаючи на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку, президент США Дональд Трамп пригрозив «повністю знищити» Північну Корею.

Сам Кім Чен Ин, коментуючи виступ Трампа в ООН, назвав президента США «психічно ненормальним» і пообіцяв, що Північна Корея зробить «небувало жорсткі заходи» у відповідь на американські погрози.

В четвер ввечері Трамп підписав указ про розширення санкцій проти КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: