Скандальна книжка Онищенка стала в пригоді Яценюку і Авакову (Документ)

Скандальна книжка Онищенка стала в пригоді Яценюку і Авакову (Документ)
Екс-прем'єр Арсеній Яценюк і міністр МВС Арсен Аваков

Нацполіція розкручує кримінальне провадження про втручання в діяльність державного діяча Яценюка, про яке написав олігарх-втікач

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Головного слідчого управління Нацполіції України і призначив семантико-текстуальну експертизу друкованого видання біглого екс-нардепа Олександра Онищенка «Петр пятый Правдивая история об украинском диктаторе».

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 18 червня.

Правоохоронці зацікавилися деякими висловлюваннями Онищенка стосовно колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Зокрема, це уривок з книги про політичне замовлення екс-глави уряду нібито за вказівкою самого президента.

Скандальна книга олігарха-втікачаСкандальна книга олігарха-втікача

«Петр Порошенко возложил на меня обязательства финансировать информационную компанию по дискредитации Арсения Яценюка, и я почти год занимался черным пиаром против премьера. Качественно и профессионально. В тот период по всей стране прошла дразнящая и скандальная кампания билбордов «Беги, кролик, беги!», на телеэкранах крутили проплаченные сюжеты о коррупции и неэффективности правительства Яценюка, начались уличные акции протеста против его регуляторных решений» (сторінки 92-93).

Експертиза має дати відповідь на питання, чи є об'єктивний зміст наведеного тексту, чи міститься в тексті інформація негативного характеру щодо Яценюка, чи є висловлювання фактичним твердженням, чи міститься в тексті висловлювання образливого характеру щодо певної особи.

Дані Єдиного державного реєстру судових рішеньДані Єдиного державного реєстру судових рішень

Крім цього, експертиза перевірить твердження Онищенка стосовно того, що підконтрольний йому міністр екології Ігор Шевченко публічно критикував Яценюка.

Також з’ясовуватиметься роль лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко до можливого втручання в діяльність Арсенія Яценюка під час його перебування на посаді прем'єр-міністра України.

Нагадаємо, що 11 травня Нацполіція розпочала кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність Арсенія Яценюка під час його перебування на посаді прем'єр-міністра України.

Слідство розглядає версію змови групи осіб для реалізації цього злочинного задуму. За попередніми висновками, вони здійснювали втручання шляхом підкупу громадян, організації проплачених мітингів та розповсюдження дискредитаційної та неправдивої інформації у ЗМІ та через народних депутатів, експертів, інших осіб. За інформацією народного депутата України Олександра Онищенка, лише протягом 2015-2016 років на подібні акції було витрачено понад $30 млн.

Голова МВС Арсен Аваков назвав перешкоджання Яценюку «брудною політичною корупцією».

Як відомо, 14 квітня 2016 року Верховна Рада відправила у відставку прем'єр-міністр Арсенія Яценюка. Яценюк очолював уряд з 27 лютого 2014 року.

Сам нардеп Онищенко фігурує у кримінальному провадженні Національного антикорупційного бюро, яке звинувачує політика в організації схеми з перепродажу купленого в держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами. За даними слідства, така схема завдала державі близько 3 млрд грн збитків.

Онищенко виїхав з України у липні 2016 року після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт. Інтерпол відмовився оголошувати нардепа в міжнародний розшук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: