Як затримували заступника міністра охорони здоров’я

Як затримували заступника міністра охорони здоров’я

Співробітники СБУ затримали заступника міністра та одного з керівників центру за місцями їхнього проживання після передачі останнім майже сорока тисяч гривень

Прес-центр Служби безпеки України оприлюднив відео затримання на хабарі заступника міністра охорони здоров’я України Романа Василишина.

Під час спільного брифінгу с генеральним прокурором Юрієм Луценком, голова СБУ Василь Грицак наголосив: «Ми продовжуємо наступальну боротьбу з корупцією».
Високопосадовець систематично отримував кошти від керівництва урологічного центру, розташованого в Олександрівській лікарні в Києві. Він особисто координував схему оплати послуг пацієнтами готівкою, без відображення в офіційній звітності. Співробітники спецслужби задокументували, що чиновник щотижня отримував від 50 до 100 тисяч гривень, залежно від кількості проведених центром операцій. Правоохоронці встановили, що в корупційній схемі були задіяні всі лікарі центру, які передавали «на гору» гроші, отримані від пацієнтів.
Співробітники спецслужби затримали заступника міністра та одного з керівників центру за місцями їхнього проживання після передачі останнім майже сорока тисяч гривень, «зароблених» на хворих.
Під час обшуків у зловмисників було вилучено понад п’ятдесят тисяч доларів США, 320 тисяч гривень та дві з половиною тисячі євро.
Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: