Японські мобільні оператори розробляють послуги на основі 5G

Японські мобільні оператори розробляють послуги на основі 5G

Зв'язок з використанням технології 5G буде приблизно вдесятеро швидше у порівнянні з нинішньою технологією

Великі японські компанії-оператори мобільного зв'язку займаються розробкою послуг з використанням мереж наступного покоління 5G. Про це повідомляє NHK World-Japan.

«Фірми NTT Docomo, KDDI і Softbank планують починати тестувати технологію 5G з наступного року», - йдеться в повідомленні.

Як очікується, зв'язок з використанням технології 5G буде приблизно вдесятеро швидше у порівнянні з нинішньою технологією.

Наголошується, що три компанії планують розгорнути мережі 5G на місцях проведення великих спортивних та інших заходів. Вони мають намір використовувати ці мережі для того, щоб передавати користувачам серед глядачів зображення високої чіткості, що, як вважають оператори, вразить глядачів.

Як повідомлялося, на початку жовтня у США оголосили про запуск в експлуатацію мереж нового покоління 5G.

5G (fifth generation - англ.) - п'яте покоління мобільного зв'язку, що діє на основі стандартів телекомунікацій, наступних за існуючими стандартами 4G/IMT-Advanced. На сьогодні різні мобільні оператори зв'язку в світі випробовують окремі елементи мережі 5G, а також проводять лабораторні тести технології 5G.

Після завершення цього процесу Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, вивчатиме запуск 5G в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: