Ярославський готує ХТЗ до запуску в плановому режимі

Ярославський готує ХТЗ до запуску в плановому режимі

Харківський тракторний завод, робота якого була призупинена у березні, готується до рестарту

Керівництво Харківського тракторного заводу готує підприємство до запуску згідно із затвердженим планом санації. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Зі слів комерційного директора ХТЗ Дмитра Єлисеєнка, з початку цього тижня почав роботу відділ постачання, який займається підготовкою необхідних закупівель.

«Складено графік відновлення діяльності та інших служб: ремонтних бригад для відновлення устаткування, транспортного відділу - для поставки комплектуючих і матеріалів, складського господарства тощо. Ми відпрацьовуємо номенклатуру всього необхідного для роботи підприємства, ведемо активну роботу з постачальниками. Ведуться переговори з обленерго, з газовими компаніями для відновлення поставок. Наші інженерні служби вже зараз зайняті інспектування обладнання для виявлення критичних поломок, щоб відразу приступити до усунення найгостріших моментів. Іншими словами, підготовчі роботи йдуть в усіх напрямках і всіх службах підприємства», - заявив він.

Директор ХТЗ з економіки Віталій Баранніков також підтвердив, що плани з розконсервації заводу і запуску виробництва сформовані, а також «зараз повністю проведені всі переговори з постачальниками сировини і матеріалів», повідомив Єлисеєнко.

У групі DCH, що належить власнику контрольного пакету ХТЗ Олександру Ярославському, повідомляють про готовність найближчим часом розпочати виплату заборгованості з зарплати працівникам підприємства.

«Що ж стосується перспектив погашення заборгованості з виплати заробітної плати колективу ХТЗ, що виникла через тиск на підприємство, а не з провини DCH як сумлінного інвестора, то вона здійснюється власником контрольного пакета акцій в плановому порядку. Найближчим часом планується виплатити перший транш в обсязі 10 млн грн. Про подальші заходи щодо виконання плану досудової санації буде повідомлено додатково в офіційному порядку», - йдеться в повідомленні прес-служби DCH.

При цьому, 10 млн грн заборгованості з заробітної плати, що виникла за час простою підприємства через дії силових структур, планується погасити вже до кінця наступного тижня, а всю суму (близько 20 млн грн) до кінця місяця.

Нагадаємо, що Харківський тракторний завод зупинено з березня 2016 року внаслідок дій правоохоронних органів, які керівництво підприємства характеризує як безпрецедентний тиск. Діяльність підприємства, включаючи можливість проведення фінансових операцій, заблокована. Водночас, 9 червня цього року збори кредиторів ХТЗ вирішили почати процедуру досудової санації. А 14 липня План досудової санації Харківського тракторного заводу затвердив Господарський суд Харківської області, тим самим давши можливість почати процес відновлення виробництва.

Раніше прес-служба DCH офіційно попередила ЗМІ про факт цілеспрямованого поширення недостовірної інформації. «Повідомляємо, що вчора, 9.08.2016 р о 18:06 інтернет-видання «Коментарі» опублікувало інформацію, яка не відповідає дійсності з таким змістом. Її недостовірний характер підтверджує той факт, що в цьому матеріалі дано посилання на новину державного інформаційного агентства «Укрінформ» зовсім іншого змісту від 14.06.2016 р. З огляду на те, на наш превеликий жаль, зазначену фальшиву новину «Коментарів» передрукував ресурс 112.ua, ми вважаємо своїм обов'язком попередити засоби масової інформації про грубу фальсифікацію, що викликає обурення», - повідомляє прес-служба DCH.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: