З початку безвізу вже видано близько 770 тис. біометричних паспортів

З початку безвізу вже видано близько 770 тис. біометричних паспортів

У найближчі 3-4 місяці поліграфкомбінат «Україна» сподівається збільшити загальну виробничу потужність

З початку набуття чинності безвізового режиму між Україною та Євросоюзом держпідприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів» отримало понад мільйон заявок на виготовлення біометричних паспортів, з яких на сьогодні надруковано вже близько 770 тисяч. Про це йдеться у відповіді директора комбінату Юрія Оніщенка на запит Громадського.

Зокрема, вказується, що з 11 червня (початку дії безвізу. – Ред.) по 28 серпня поліграфкомбінат отримав 1 109 049 замовлень на виготовлення біометричних паспортів. За той же період держпідприємство виготовило 775 871 паспорт. Отже, у поліграфкомбінату лишилось ще 333 178 замовлень.

«Державний центр персоналізації документів Поліграфкомбінату «Україна» працює цілодобово 7 днів на тиждень. Трудовий колектив поліграфкомбінату, незважаючи на відпускний період, працює у тризмінному режимі без вихідних», – ідеться у відповіді.

Із цих даних випливає, що комбінат виготовляв у середньому 9821 паспорт на день. Таким чином, для того, щоб виготовити решту 333 тисячі паспортів підприємству необхідно приблизно 34 доби.

«У найближчі 3-4 місяці поліграфкомбінат «Україна» очікує поставку додаткової системи з персоналізації паспортів BookMaster One System, виробництва компанії IAI industrial system B.V. (Нідерланди), що збільшить загальну виробничу потужність з персоналізації бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон більше ніж у два рази», – додали у дирекції поліграфкомбінату.

Як повідомлялося, станом на 23 серпня правом безвізових подорожей вже скористалися 200 тисяч українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: