За день оперативники УЗЕ затримали на хабарі 6 посадовців

За день оперативники УЗЕ затримали на хабарі 6 посадовців

Працівники Управління захисту економіки Рівненщини та Одещини перевіряють причетність затриманих до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень.

Двох начальників відділів ДВС та двох державних виконавців, а також директора комунального підприємства та начальника дільниці затримали у Рівненській та Одеській областях. Посадовці одержали 28 тисяч гривень неправомірної вигоди.

До Управління захисту економіки у Рівненській області ДЗЕ Нацполіції звернулись місцеві мешканці. Вони повідомили, що начальник відділу та держвиконавець виконавчої служби одного з районів вимагають від них 9 тисяч гривень хабара за закриття провадження та зняття арешту з майна.

До Одеських оперативників звернулись працівники банку. За їх словами начальник відділу та працівник виконавчої служби одного з міст області вимагають від них 300 доларів США неправомірної вигоди за зняття арешту з майна нерухомості.

20 травня оперативники УЗЕ та слідства Нацполіції спільно з працівниками прокуратури у Рівненській та Одеській областях затримали посадовців виконавчої служби під час одержання ними хабарів.

Також, на Одещині викрито у корупційній діяльності директора комунального підприємства та начальника дільниці цього ж підприємства. Вони вимагали 400 доларів США хабара від приватного підприємця за підключення до системи електромереж. Правопорушників затримано під час отримання коштів.

За фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди відкрито кримінальні провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: