За два місяці безвізовим режимом скористалися 162 тис. українців

За два місяці безвізовим режимом скористалися 162 тис. українців

Відмовили у в'їзд в Європу всього 55 українцям

З початку дії безвізового режиму України з Євросоюзом перевагами візової лібералізації скористалися 162 тис. українських громадян, заявив голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал.

За словами Цигикала, українці не мають проблем із перетином кордону Євросоюзу після набуття чинності безвізового режиму, а відсоток відмов у в'їзді починаючи з 11 червня (дата набуття чинності безвізового режиму – ред.) мінімальний.

«Кількість відмов – 0,03%, всього 55 осіб. З них 18 – це перевищення терміну перебування, 37 – не підтвердження мети поїздки», - заявив він.

Крім того, на кордоні вже не спостерігається проблем з великими чергами завдяки реалізації на низки заходів. «Прийнятий ряд заходів на виконання відповідного вказівки президента. Це і перенаправлення потоків, і виділення окремих смуг для автомобілів з іноземними номерами, щоб розвантажити інші смуги руху», - додав Цигикал.

Нагадаємо, безвізовий режим України з Євросоюзом набув чинності 11 червня 2017 року, а відповідне рішення було підтримано Європарламентом ще 6 квітня. У перший день дії візової лібералізації в Європу в'їхали 52 тис. українських громадян.

Як заявив президент Петро Порошенко, необхідний для в'їзду в країни Євросоюзу без віз біометричний паспорт за станом на середину липня оформили 5 млн українців.

У МЗС України зазначили, що на сьогоднішній день також йдуть переговори про скасування віз з поруч країн Латинської Америки і Азії. Вже досягнуто домовленості про безвізовий в'їзд для українців у Сент-Кітс і Невіс та Албанію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: