За рік в Україні заборонили 139 фільмів

За рік в Україні заборонили 139 фільмів

Фільм «На Дерибасівській гарна погода» заборонений в Україні

У «чорному» списку Держкіно опинилась низка фільмів з 1990-х

Державне агентство України з питань кіно склало список фільмів, які заборонили для демонстрації в Україні у 2018 році.

Як повідомив заступник голови Держкіно Сергій Неретін, до нього увійшло 139 стрічок. Їх обирала спеціальна комісія Держкіно, керуючись положеннями Закону України «Про кінематографію», а також Переліком осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України – так званим «чорним списком» Міністерства культури, який складають на підставі даних СБУ.

У 2018 році цей перелік кілька разів поповнювався новими іменами, зокрема і російських діячів кіно. Серед них – режисер Микита Михалков, актори Володимир Меньшов, Аліса Фрейндліх, Ірина Алфьорова, Олександр Баширов, Леонід Ярмольник та інші.

Серед фільмів, що потрапили до переліку заборонених, – сучасні російські серіали «Штрафбат», «Балада про бомбера», «Останній бій майора Пугачова», «Агент особливого призначення 3», «Заходь – не бійся, виходь – не плач». А також повнометражні стрічки – «Легенда № 17» про радянського хокеїста Валерія Харламова, «Нічна варта» і «Денна варта» Тимура Бекмамбетова, «Кохання у великому місті 2», «Європейський конвой» та інші.

Не пройшли перевірку Держкіно і перший та другий сезони українського детективного серіалу «Нюхач».

Також у «чорному» списку опинилась низка фільмів з 1990-х, зокрема «Настя» і «Орел та решка» Георгія Данелії, «Амерікан бой», «На Дерибасівській гарна погода» і «Дитина до листопада».  

Всього із 2014 року через невідповідність положенням закону «Про кінематографію» Держкіно заборонило 778 фільмів та серіалів, в основному, російського виробництва.

Раніше повідомлялося, що Міністерство культури на підставі звернення Служби безпеки внесло в перелік осіб, які створюють загрозу українській національній безпеці, італійського актора та режисера Мікеле Плачідо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: