За шість місяців 17,3 млн українців побували за кордоном, - дані мобільних операторів

За шість місяців 17,3 млн українців побували за кордоном, - дані мобільних операторів

Україну відвідало близько 9,6 мільйонів абонентів іноземних мобільних операторів

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України оприлюднило результати моніторингу пересування абонентів трьох найбільших мобільних операторів України та виявило, що у першому півріччі 2018 року 17,3 мільйона українців виїздили за кордон.

За даними мобільних операторів, найбільше Українці подорожували до Польщі близько 3,58 мільйонів абонентів. До РФ їздило 2,3 мільйони українців, до Молдови — 1,34 мільйони, а до Румунії — трохи більше 1 мільйона українських абонентів мобільних операторів.

Крім цього, за даними Мінекономіки, за перші 6 місяців 2018 року Україну найбільше відвідували представники Росії — 2,88 мільйонів осіб, Польщі — 2,27 мільйонів та Чехії — 418 тисяч осіб. Абоненти мобільних операторів саме цих країн найбільше перетинали кордон України.

Загалом Україну відвідало близько 9,6 мільйонів абонентів іноземних мобільних операторів.

Зазначається, що найбільш відвідуваними українськими абонентами областями України стали Київська, Львівська та Польтавська області. В той час, як найменш відвідувані — Чернівецька, Донецька та Луганська області.

«До моніторингу включені агреговані дані щодо переміщень абонентів усіх трьох мобільних операторів разом узятих. Основним завданням моніторингу є продемонструвати основні потоки переміщень громадян в межах країни, так і за кордон», — повідомляють у Мінекономіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: