За тиждень кількість обстрілів на Донбасі зросла на 55% - ОБСЄ

За тиждень кількість обстрілів на Донбасі зросла на 55% - ОБСЄ
Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі

Місія ОБСЄ зафіксувала за тиждень понад 550 випадків використання важкого озброєння

Число порушень режиму припинення вогню на Донбасі збільшилося за тиждень.

Про це заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Режим припинення вогню не покращився за останній тиждень. За останній тиждень СММ зафіксувала збільшення на 55% кількості порушень режиму припинення вогню в порівнянні з минулим тижнем. Найбільш порушена цією тенденцією територія між Первомайськом і Попасною, де сталося 20% із зазначених порушень режиму припинення вогню» , - заявив Хуг в понеділок журналістам в непідконтрольному Києву Луганську.

Він зазначив, що сторони конфлікту на Донбасі під час обстрілу використовують заборонене Мінських домовленостей озброєння.

«СММ зафіксувала понад 550 випадків використання важкого озброєння і озброєння забороненого Мінськими домовленостями. Сюди входять танки, міномети і артилерія», - сказав заступник голови місії.

«Ескалація ситуації і ті порушення режиму припинення вогню, які мають місце між Попасною і Первомайськом і в інших чотирьох інших гарячих точках, впливає на цивільне населення», - додав Хуг.

Як повідомляв «Главком», місія ОБСЄ за останній місяць зафіксувала у Луганській області сім жертв серед цивільного населення від ведення бойових дій. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: