За Зеленським помітили супровід - мікроавтобус групи «Приват» Коломойського

За Зеленським помітили супровід - мікроавтобус групи «Приват» Коломойського

Позаду автомобіля Range Rover із Зеленським бачили супровід - мікроавтобус Volkswagen Multivan з одеськими номерами

Кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський пересувається по місту в супроводі автівки компанії з бізнес-групи «Приват» олігарха Ігоря  Коломойського - мікроавтобуса Volkswagen Multivan з номерами компанії «Синтез Ойл».

Про це повідомляє Bihus.Info.

Зазначається, що на відео з розслідування програми «Схеми» «Зелена людина ру» про бізнес Зеленського у Росії після спілкування з журналістами шоумен сідає у власний Range Rover, за яким вирушає автівка супроводу – мікроавтобус Volkswagen Multivan з одеськими номерами. Ці номери зареєстровані на ПАТ «Синтез Ойл».

Компанія з перевалки і транспортування нафти – «Синтез Ойл» - записана на чотири кіпрські фірми і входить до складу одеського перевалочного комплексу, що контролюється умовною групою «Приват» Ігоря Коломойського.

У 2016 році в офісі «Синтез Ойл» прокуратура спільно з СБУ проводила обшуки в рамках розслідування справи щодо розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах посадовими особами ПАТ «Укртранснафта», яке належить «Нафтогазу».

Тоді  «Нафтогаз» просив прокуратуру вивчити договір компаній «Укртранснафта» і «Синтез Ойл» щодо можливого умисного нанесення збитків колишнім керівництвом держкомпанії. Ревізійна комісія стверджувала, що через невигідні контракти «Укртранснафти» з «Синтез Ойл» (транспортування сировини на завод за заниженими тарифами) держкомпанія у 2013-2014 роках отримала 550 млн грн збитків.

Згодом кримінальне провадження закрили, повідомивши про відсутність в діянні складу кримінального правопорушення.

Коломойський в листопаді 2018 року в інтерв’ю програмі «KishkiNa» Соні Кошкіної повідомляв, що не контролює і не впливає на студію «Квартал 95» Зеленського і що їх пов’язують лише бізнесові стосунки - контракт каналу «1+1» Коломойського із продакшеном Зеленського, продукцію якого канал транслює у своєму ефірі.

На запитання журналістки – чи не є Зеленський маріонеткою Коломойського, бізнесмен відповів: «Якщо коротко охарактеризувати наші взаємини, то більше я його маріонетка, ніж він моя. Інакше і не сказати. Те, що стосується взаємин «плюсів» з «Кварталом», то вони виграють 10:0 у «плюсів». Вони роблять, що хочуть, повністю не контрольовані, нічим не обмежені… Наші партнерські стосунки (з «Кварталом 95») в тому, що я є одним з бенефіціарів «плюсів», і «плюси» мають з ними довгостроковий контракт - на 10 років».

Раніше повідомлялося, що у Зеленського, який заявив про свій намір брати участь у виборах президента України, досі існує кінобізнес на території Росії, хоча він запевняв, що закрив його ще у 2014 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: