Заборона жовтого сигналу світлофора в Україні: замміністра дав пояснення

Заборона жовтого сигналу світлофора в Україні: замміністра дав пояснення

За словами Юрія Лавренюка, статистика кількості аварій, які трапились через проїзд на жовтий, невтішна

На сьогодні про заборону жовтого сигналу світлофора в Україні не йдеться, питання перебуває на стадії вивчення. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

«Кабінетом міністрів України доручено вивчити питання, опрацювати та надати пропозиції. Для ухвалення рішення потрібна консолідована виважена позиція низки міністерств та відомств», - сказав Лавренюк, якого цитує прес-служба міністерства інфраструктури.

Водночас він наголосив, що статистика кількості аварій за останній час, які трапились через проїзд на жовтий сигнал світлофора, невтішна.

«І це при тому, що жовтий забороняє рух. Тільки з початку року ми маємо мінімум чотири резонансні ДТП, у яких є загиблі та постраждалі. Ми не можемо і далі ігнорувати такі випадки і маємо реагувати. Окрему увагу треба сфокусувати на роботі жовтого сигналу світлофору в режимі миготіння, коли він сповіщає про нерегульоване перехрестя або наявність пішохідного переходу», - наголосив Лавренюк.

Заступник міністра підкреслив, що саме з цією метою урядом дано розпорядження щодо опрацювання питання і підвищення безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України вивчає доцільність скасування жовтого сигналу світлофора у зв'язку з масштабною ДТП у Кривому Розі, жертвами якої стали дев’ять людей.

За попередніми даними, всі три учасники ДТП рухалися на жовтий мигаючий сигнал світлофора. 

Зіткнення маршрутки, автомобіля «Мазда» і автобуса, який перевозив співробітників «Арселор Міттал», сталося близько 6 години ранку у вівторок, 17 квітня, на перехресті вулиць Металургів та Героїв АТО. Загинули вісім людей, згодом у лікарні помер ще один чоловік. Близько 20 людей були травмовані.

За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці затримали водія автомобіля «Мазда», який, за попередніми даними, не пропустив маршрутку, внаслідок чого сталася ДТП. Чоловіку вже повідомили про підозру. Він знаходиться у лікарні під конвоєм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: