Задля захисту медиків від Covid-19, МОЗ України закупило 71 тисячу костюмів біозахисту

Задля захисту медиків від Covid-19, МОЗ України закупило 71 тисячу костюмів біозахисту
Заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова повідомила про костюми біологічного захисту китайського виробництва, які закупила Україна
Фото: odoblkru.gov.ua

Вартість біокостюма китайського виробництво складає 488 гривень

Міністерство охорони здоров’я закупило понад 71 тис. костюмів біологічного захисту для медичних працівників, які працюють з пацієнтами, хворими на Covid-19. Про це повідомила заступник Міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова у Facebook.

«Ми працюємо над тим, щоб забезпечити наших медиків якісними засобами індивідуального захисту. Тому уже найближчим часом МОЗ отримає понад 71 тис. захисних костюмів, які будуть розподілені по всій країні», - заявила Світлана Шаталова. 

Як підкреслила заступниця Міністра, закупівлю було проведено з дотриманням усіх процедур, а костюми біозахисту відповідають усім стандартам якості. «Це костюми китайського виробництва, які мають усі європейські сертифікати, підприємство відповідає стандартам ISO, костюми біозахисту - стандарту 14126, окрім того, костюми біозахисту відповідають вимогам виробів для медичного використання, а також у своєму комплекті мають бахіли», - підкреслила Світлана Шаталова. 

За словами заступниці Міністра, вартість одного костюму склала 488 грн. «Договір вже опублікований і найближчим часом ми отримаємо ці костюми в Україні та розподілимо їх по всіх регіонах. Ми будемо впевнені, що наші лікарі захищені належним чином, а одяг, який ми їм дамо – відповідатиме усім необхідним критеріям. У цих костюмах лікарі будуть надійно захищені», - резюмувала чиновниця. 

Раніше державному підприємству «Медичні закупівлі України» було доручено закупити захисні костюми для наших медичних працівників. Втім, знайдені ними костюми не відповідали міжнародним стандартам і не могли належним чином захистити медичних працівників. Саме тому МОЗ взяло ініціативу у свої руки і провело закупівлю.

Читайте також: Скандал під час чуми. В уряді війна за медичні закупівлі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: