Загострення на Донбасі: один загиблий та четверо поранених українських бійців

Загострення на Донбасі: один загиблий та четверо поранених українських бійців
Українські військовослужбовці

Окупанти 13 разів застосували заборонене Мінськими угодами озброєння

Упродовж минулої доби, 4 листопада, ситуація в районі проведення операції була напруженою: російські окупанти 18 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. При цьому, ворог 13 разів застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це йдеться у ранковому звіті прес-центру операції Об’єданинх сил.

Зазначається, що противник вів прицільний вогонь з мінометів різного калібру, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, Авдіївка, Новотроїцьке, Павлопіль, Водяне, Гнутове, Лебединське.

Позиції Об'єднаних сил у районі Золотого окупанти двічі обстрілювали з мінометів калібру 120 мм. Тут же тричі ворог застосував міномети 82-го калібру. Вогневого впливу з цієї ж зброї зазнали опорні пункти неподалік Новотошківського, Авдіївки, Павлополя, Водяного, Гнутового та Лебединського. 

Внаслідок бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, троє зазнали легких поранень та один – отримав поранення середньої важкості.

«Підрозділи, що обороняються, вживають активних заходів, зокрема й вогневого впливу на окупантів, з метою недопущення прориву противника, утримання займаних позицій і збереження життя та здоров'я військовослужбовців Об'єднаних сил. Кожен випадок відкриття вогню противником не залишається поза увагою», - запевнили у прес-центрі штабу.

За даними розвідки, протягом 4 листопада, трьох окупантів було знищено та ще чотирьох - поранено.

Від початку сьогоднішньої доби російські окупанти двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил на маріупольському напрямку - в районі населених пунктів Павлопіль та Гнутове. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед українських захисників немає.

До слова, екс-перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, заявив, що не вважає Росію агресором. Натомість він визнав, що особисто розмовляв з бійцями 16-ї бригади ВДВ Росії, які воюють на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: