Загроза смерті Сенцова досі реальна - сестра

Загроза смерті Сенцова досі реальна - сестра
Олег Сенцов

Сестра політв’язня підкреслила, що припиняти акції на підтримку Сенцова не потрібно

Навіть після припинення голодування залишається загроза смерті українського режисера, політв’язня Олега Сенцова.

Про це в ефірі «Громадського» повідомила сестра Сенцова Наталія Каплан.

Вона підтвердила, що стан здоров’я Сенцова дуже поганий. Саме у зв’язку з цим політв’язня планували годувати примусово, що і стало причиною його відмови від голодування.

«Олег у листі написав, що не знає, чи вибереться він з цього стану. Насправді загроза смерті вона абсолютно реальна і вона залишається навіть зараз, навіть завтра, коли він буде відмовлятися від голодування», - сказала Каплан.

Вона також додала, що попереду ще розгляд справи Сенцова у Європейському суді з прав людини.

«Все залежить виключно від політиків, як і раніше. Але поки в нас ніякого просвіту в цьому питанні нема. І чи залишиться живим Олег, це дійсно поки під питанням. Допомогти Олегу можно тільки одним способом - витягнути його. І зробити це можуть тільки політики. Життя Олега виключно в їхніх руках і в руках тих лікарів, про яких ми нічого не знаємо», - наголосила сестра політв’язня.

Вона підкреслила, що припиняти акції на підтримку Сенцова не потрібно, бо це є гарним способом тиску на політиків.

Напередодні адвокат Дмитро Дінзе пояснив, що його підзахисний, український політв’язень Олег Сенцов, вирішив припинити голодування, бо російські тюремники планували почати його примусове годування.

Нагадаємо, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала Росію надати Сенцову, який відмовляється від довготривалого голодування, найкращих незалежних медичних спеціалістів.

Також Денісова вимагає, щоб Росія прискорила процес її допуску до Сенцова. «Мені треба особисто пересвідчитися, що його життю зараз нічого не загрожує. Якщо треба, то я хоч сьогодні виїду до колонії в Лабитнангі», - підкреслила омбудсмен.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Україна готова негайно забрати Сенцова з російської колонії, надати йому необхідне лікування та реабілітацію, і передати в обмін будь-кого з росіян, засуджених в Україні за важкі злочини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: