Замах на Мосійчука: експерт припускає, що діяли непрофесіонали

Замах на Мосійчука: експерт припускає, що діяли непрофесіонали

Схоже на вибухівку МОН-50 з кульками, - блогер

Під час замаху на народного депутата від фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука могли використовувати протипіхотну осколкові міну спрямованого ураження МОН-50. Таку думку у себе на сторінці у Facebook висловив експерт з вибухових пристроїв, блогер Андрій Шор.

«Схоже на погано вицілену МОН-50 з кульками (рідкість, але є) або саморобку. Везіння Мосійчука, схоже, що поцілили лівіше-нижче (втім, на мопеді прицілитися майже і неможливо, це зрозуміло). Або поспішили привести в дію (і велику частину прийняв охоронець біля машини). Або якийсь варіант розтяжки або датчика (вкрай малоймовірно, але можливо - там якась тумба поруч)», - зазначив він.

За словами експерта, якщо мопед належав політологу Віталію Балі, то ціль - не він. «(Мопед) використовували, швидше за все, як зручний предмет, щоб швидко повісити міну. Якщо не його, могли приїхати з уже встановленою», - зазначив блогер.

«Що, побічно, свідчить про імпровізацію, і, швидше за все, невисокий професіоналізм виконавця. Цілком ймовірна причина промаху - якщо детонатор - телефон, доводиться враховувати затримку набору, не встигли увійти в зону ураження», - веде далі Шор.

Раніше повідомлялося, що на виході з телеканалу Еспресо, коли народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук виходив з будівлі, стався направлений вибух. 

В поліції заявили, що вибухнув автомобіль.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що у Мосійчука поранення важкі, але жити буде.

В СБУ повідомили, що в результаті вибуху загинули дві людини: помер охоронець Мосійчука та перехожий, який проживав у сусідньому під'їзді.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що вибух, в якому був поранений нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, це терористичний акт. Радикали заявляють, що замах на Мосійчука - це справа рук Кадирова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: