Зарплати сімейних лікарів зросли у 2-3 рази через медичну реформу — прем’єр

Зарплати сімейних лікарів зросли у 2-3 рази через медичну реформу — прем’єр

Вже 20 мільйонів українців підписали декларації з сімейними лікарями

За словами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, вже 20 мільйонів українців підписали декларації із сімейними лікарями, через що зарплати останніх зросли у 2-3 рази. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Лікарі вже почали отримувати збільшені в 2-3 рази зарплати. Було 5-6 тис. грн, стало 16-18 тис. грн», — повідомив Гройсман.

Він зазначив, що внаслідок реформи закупівель ліків в Україні також зникла корупція у даній галузі.

В Україні станом на серпень 85 приватних клінік та лікарів-підприємців підписали договори з Національною службою здоров'я, що передбачає можливість для пацієнтів обирати сімейного лікаря серед фахівців цих закладів.

У червні Супрун повідомляла, що Національна служба здоров’я уклала договори з 12-ма приватними клініками в Україні. Відтак, з червня держава вперше почала фінансувати послуги в приватних медзакладах.

Нагадаємо, 2 квітня в Україні розпочалась національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї», що передбачає укладання договору з лікарем, послугами якого ти користуєшся.

Як повідомляли, в усіх комунальних лікарнях з січня 2019 року послуги оплачуватимуть за контрактами з Нацслужбою здоров’я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: