Засідання у справі Краснова перенесли через звільнення судді , - активісти

Засідання у справі Краснова перенесли через звільнення судді , - активісти

На позачерговому засіданні у четвер, 29 вересня, Верховна Рада України звільнила суддю Бориспільського міськрайонного суду Київської області Анатолія Левченко за порушення присяги 29 суддів

Заплановане на 3 жовтня засідання Бориспільського міськрайонного суду у справі керівника громадської організації «Громадянський корпус Азов – Крим» Станіслава Краснова не відбудуться через звільнення Верховною Радою судді Анатолія Левченка. Про це у неділю повідомляють активісти на сторінці «Комітету визволення Станіслава Краснова» у Facebook.

«У зв'язку зі звільненням Верховною Радою судді Левченка призначене на завтра о 10:30 судове засідання не відбудеться. Про дату і час засідання буде відомо пізніше», – йдеться в повідомленні.

На позачерговому засіданні у четвер, 29 вересня, Верховна Рада України звільнила за порушення присяги 29 суддів. Серед звільнених був і суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Анатолій Левченко.

Раніше повідомлялось, що з Лук'янівського СІЗО звільнили керівника громадської організації«Громадянський корпус «Азов – Крим» Станіслава Краснова.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили під Києвом в ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. Термін його утримання під вартою неодноразово продовжувався. 23 вересня Краснов був звільнений з СІЗО.

В СБУ стверджують, що Краснов закладав в схованку неподалік автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті.

Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук раніше заявив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором з російських спецслужб. В СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військовослужбовців полку «Азов».

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і «мстить» за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: