Заступниця Гройсмана розказала, як помилки вкралися в її е-декларацію

Заступниця Гройсмана розказала, як помилки вкралися в її е-декларацію
Климпуш-Цинцадзе каже, що частинка помилок в її е-декларації насправді не є помилками

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе спростувала помилки в своїй е-декларації за 2015 рік. Відповідну заяву вона зробила у Facebook, пояснивши, що частинка помилок в її е-декларації насправді не є помилками і сталися або через неправильні дані в інших документах, або через відсутність чітких роз’яснень з боку Національного агентства з питань запобігання корупції.

Зокрема, вона прокоментували матеріали, що з’явилися у пресі, в яких говориться про її порушення.

«Зауваження, що з посиланнями на «джерела в НАЗК» з'явилися в пресі, м'яко кажучи, дивують:

- Вказала недостовірні відомості про тип права власності на автомобіль Тоyota RAV4 (НАЗК встановило, що автомобіль належить чоловікові).

Перевірила, в моїй декларації так і вказано, що саме чоловік - власник, а я маю право користування. А якщо йдеться про якісь нюанси форми подання інформації, а не про зміст, то знову ж-таки - потрібна чітка і зрозуміла форма декларації та недвозначна інструкція НАЗК.

- Задекларувала квартиру, площею 78.01 кв.м, хоча площа 78.1 кв.м.

Перевірила: у документі права власності, на основі якого заповнила декларацію, так і є, як я вказала: 78.01 кв.м. А помилка не в декларації, а в реєстрі, де внесено 78.1 кв.м.

- Не вказала відомості про всіх співвласників нерухомості.

НАЗК не надавало на кінець 2016 року чітких роз'яснень і однозначної позиції, чи взагалі треба це робити. Навіть самі члени НАЗК по-різному заповнили свої документи. Очевидно, не проблема додати», - написала віце-прем’єр у Facebook.

Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що прозорість і вимогливість має бути внутрішньою дисципліною для всіх державних службовців та політиків, зауваживши, що система має стати зрозумілішою та досконалішою. Віце-прем’єр також додала, що очікує офіційного повідомлення-роз'яснення від НАЗК стосовно порушень, які були знайдені у її декларації, і запевнила, що готова виправити неточності.

Зазначимо, НАЗК оприлюднило результати повної перевірки декларацій за 2015 рік кількох високопосадовців, де вказало, що в декларації Климпуш-Цинцадзе є «порушення».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: