Заступник глави Меджлісу обіцяє, що на допиті повторить ще раз: Крим - це Україна

Заступник глави Меджлісу обіцяє, що на допиті повторить ще раз: Крим - це Україна
Фото: Крим.Реалії

Захисники ретельно вивчають, у чому обвинувачують їх клієнта

Порадившись із адвокатами, заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, якого окупанти обвинувачують у закликах до порушення територіальної цілісності Росії, відмовився надавати покази силовикам-окупантам. Про це заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу, колишній віце-прем’єр кримського уряду, екс-віце-спікер парламенту Криму, колишній голова Бахчисарайської райдержадміністрації Ільмі Умеров повідомив в інтрев’ю «Главкому».

«12 травня мене викликали до Сімферополя, в офіс ФСБ, якийсь молодий чоловік намагався провести допит. Зі мною були два адвокати, ми порадилися і вирішили, зіславшись на Конституцію Росії, що давати свідчення зараз не будемо. Спочатку ознайомимося з тим, що мені інкримінують. Вони намагаються мене звинуватити в тому, що я публічно закликав до посягання на територіальну цілісность РФ. Якщо в напівжартівливій формі від них віджартуватися, то я весь час говорю, що у мене ніяких претензій до Російської Федерації як такої немає. Але я не вважаю Крим частиною Російської Федерації. Крим був незаконно приєднаний під прикриттям зброї, армії, під прикриттям псевдореферендуму», - зазначив він.
Умеров повідомив, що у нього немає документу з обвинуваченням. «Є папір, який називається «підписка про невиїзд» з території Криму, і то, він у адвоката», - сказав заступник глави Меджлісу.
На запитання, що він казатимете на допиті, Умеров заявив: «Думаю, так і буду говорити, що не вважаю, що Крим входить до складу Російської Федерації і тому, коли говорю про державний устрій в Криму, я завжди маю на увазі Україну. Якщо ми говоримо про автономію кримськотатарську, то завжди йдеться про автономію в складі України».

Нагадаємо, у четвер, 12 травня озброєні люди затримали Умерова. Окупанти в особі так званого прокурора Криму Наталії Поклонської інкримінує Умерову порушення ч. 2 статті 280.1 КК РФ: мовляв, він закликав до порушення територіальної цілісності Росії. Проти одного з керівників Меджлісу порушили кримінальну справу. Обвинуваченого доправили з Бахчисарая до Сімферополя, де з нього взяли підписку про невиїзд, після чого відпустили. По гарячих слідах 13 травня Прокуратура АРК, що діє з Києва, відкрила справу через затримання Ільмі Умерова

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: