Заступник глави Меджлісу розказав, як Аксьонов умовляв його служити окупантам у Криму

Заступник глави Меджлісу розказав, як Аксьонов умовляв його служити окупантам у Криму

Тепер окупанти порушили проти нього кримінальну справу

Так звані «керівники» окупованого Криму намагалися схилити до співпраці заступника глави Меджлісу Ільмі Умерова. Про це сам Умеров, якого зараз окупанти звинувачують у закликах до порушення територіальної цілісності Росії, розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Раніше намагалися. Я ж був головою району (Бахчисарайської райдержадміністрації. – Ред.). Декілька місяців, до початку серпня (2014-го року) я продовжував працювати главою Бахчисарайського району. Зокрема тому, що тут був так званий перехідний період. Коли я почав відчувати, що цей «перехідний період» підходить до завершення, я пішов. Наприклад, у свою трудову книжку по завершенню повноважень я сам поставив печатку, це була остання печатка з тризубом, тобто печатка української адміністрації. Після цього з’явилася російська адміністрація. До того моменту як завершився цей «перехідний період» ще можна було працювати», - розказав він.

За його словами, весь цей час так званий «глава уряду» Криму, маріонетка Кремля Сергій Аксьонов умовляв його лишитися на посаді. «Весь цей час Сергій Аксьонов намагався мене вмовити, щоби я залишився працювати главою району тільки за однієї умови, аби я припинив роздавати ці інтерв’ю, в яких називав їх окупантами, в яких називав анексію Криму анексією. Тобто умова була одна – тримай язика за зубами і продовжуй працювати», - розповів Умеров. Він зазначив, що цей варіант не прийняв.

Нагадаємо, 12 травня озброєні люди затримали Умерова, який був серед останніх українських чиновників у Криму, який полишив свою посаду. Тепер окупанти в особі так званого прокурора Криму Наталії Поклонської інкримінують Умерову порушення ч. 2 статті 280.1 КК РФ: мовляв, він закликав до порушення територіальної цілісності Росії. Проти нього порушили кримінальну справу. Обвинуваченого доправили з Бахчисарая до Сімферополя, де з нього взяли підписку про невиїзд, після чого відпустили. По гарячих слідах 13 травня Прокуратура АРК, що діє з Києва, відкрила справу через затримання Ільмі Умерова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: