Заяви Орбана на підтримку Трампа не є заявами проти України, - дипломат

Заяви Орбана на підтримку Трампа не є заявами проти України, - дипломат

Любов Непоп нагадала, що у виступі в Румунії угорський прем’єр зазначив, що з європейської точки зору ситуація в Україні є питанням совісті

Посол України в Угорщині Любов Непоп в інтерв’ю «Главкому»заявила, що хоч глава уряду Угорщини Віктор Орбан не приховує своїх симпатій до кандидата в президенти США Дональда Трампа, це не можна трактувати як заяви проти нашої держави.

«Якщо говорити про коментар глави уряду Угорщини стосовно позиції кандидата в президенти Трампа, то він стосувався позиції в контексті міграції і боротьби з тероризмом. Що стосується України, то ми виходимо з того, що усі наші партнери і надалі дотримуватимуться позиції щодо невизнання незаконної анексії Криму, необхідності збереження тиску на Росію для виконання Мінських домовленостей і припинення агресії Росії на сході України», - підкреслила дипломат.

Любов Непоп зауважила, що тут же йдеться не лише про підтримку України, а про підтримку загальних цивілізаційних цінностей, на яких побудований сучасний демократичний світ.
«За нинішніх умов відмова від підтримки нашої держави де-факто означатиме готовність визнати пріоритет сили над правом. Угорщина неодноразового на офіційному рівні відзначала, що не визнає анексії Криму, виступає за відновлення територіальної цілісності нашої держави і за виконання Мінських угод. До речі, у виступі в Румунії угорський прем’єр зазначив, що з європейської точки зору ситуація в Україні є питанням совісті. І думаю, що з цим не можна не погодитися», - додала посол України в Угорщині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: