Зброю до Південного Судану могли продавати інші компанії – «Укрінмаш»

Зброю до Південного Судану могли продавати інші компанії – «Укрінмаш»

В Україні існує шість компаній спецімпортерів, які уповноважені урядом на торгівлю зброєю та товарів подвійного призначення

Зброю до Південного Судану могла продавати одна із шести компаній спецімпортерів, окрім «Укрінмаша», які уповноважені урядом на торгівлю зброєю.

Про це заявив очільник державного підприємства «Укрінмаш» Сергій Слюсаренко в інтерв'ю Громадському радіо.

«В Україні існує шість компаній спецімпортерів («Укрінмаш», «Спецтехноекспорт», «Укрспецекспорт», «Укроборонсервіс», «Таско», «Прогрес»), які уповноважені урядом на торгівлю зброєю та товарів подвійного призначення. Тобто в Україні є шість компаній-спецекспортерів, які можуть займатися тим самим, що й «Укрінмаш», - сказав він.

«Я уповноважений говорити за ту компанію, яку очолюю, і ми дійсно підтверджуємо, що в 2014 році компанія «Укрінмаш» не постачала зброї до Судану, у 2015, 2016 в Amnesty International нічого не сказано про поставки до Південного Судану, це є в звіті дещо іншої організації», - додав Слюсаренко.

За його словами, інформація про продаж зброї до Південного Судану з сайту Державної служби експортного контролю може стосуватися інших компаній.

«Це є комплексною інформацією, результатом діяльності всіх компаній-експортерів. Я, на жаль, не маю доступу до діяльності наших інших компаній, які є на цьому ринку, тому що на деяких ринках у нас між собою є певна конкуренція, й інформація є закритою. Тому, я думаю, вам потрібно звернутися за коментарем до служби експортного контролю чи до тих компаній, які ще є на ринку», - сказав Слюсаренко.

Як відомо, 25 вересня міжнародна організація Amnesty International заявила, що Україна причетна до незаконних поставок зброї до Південного Судану. у той же день українська компанія відповіла на звинувачення Amnesty International в постачанні зброї Південному Судану. 

Експерт вважає, що скандал щодо постачання зброї в Африку Україною – інформаційний вкид.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: