Землі, якою володіють губернатори України, вистачило б на 523 футбольних поля

Землі, якою володіють губернатори України, вистачило б на 523 футбольних поля

Збір урожаю

Головам обласних державних адміністрацій та їх сім'ям належить 373,4 гектара

Загальна площа землі, зазначеної в деклараціях голів обласних адміністрацій, – 373,4 гектара. Це приблизно 523 футбольних поля. Такі цифри наведені в нещодавньому «Рейтингу губернаторів України», який підготував «Главком».

Голова Житомирської адміністрації Ігор Гундич, призначений зовсім нещодавно, задекларував майже 163 гектари. Чимало землі й у його хмельницького колеги Олександра Корнійчука – майже 121 га. При цьому в останнього в декларації зазначено досить багато нерухомості – губернатор вказав 23,6 тис. квадратних метрів. З них близько 900 «квадратів» – житло. Решта – нежитлові приміщення.

За доходами хмельницький обласний керманич Корнійчук входить до топ-10 найбагатших губернаторів України: станом на 2015 рік він накопичив 15 млн грн. Однак значні заощадження, гектари землі і тисячі квадратних метрів нерухомості не завадили керівнику Хмельниччини оформити соціальну допомогу: у 2015 році Корнійчук отримав від держави 57 тис. грн допомоги з безробіття.

Трійку «земельних» магнатів у губернаторській команді президента Порошенка замикає палкий прихильник кінного театру і російського козацтва, глава Луганської ОДА Юрій Гарбуз. У його декларації зазначено 64,8 га. Причому практично все це земля – близько 62 га – знаходиться в Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: