Жителів окупованих Криму та Донбасу ретельно перевірятимуть перед видачею біометричних паспортів

Жителів окупованих Криму та Донбасу ретельно перевірятимуть перед видачею біометричних паспортів
Біометричний закордонний паспорт громадянина України

Для правового врегулювання цього питання було підготовлено відповідний законопроект

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що необхідно проводити ретельну перевірку всіх охочих отримати біометричний паспорт, які прибувають з окупованих територій. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, після початку дії безвізового режиму України з ЄС значно збільшилась кількість бажаючих отримати біометричні паспорти з Криму та з території окупованого Донбасу.

«В той же час, не маючи доступу до архівів, що залишились на окупованих територіях, виникає небезпека, що під виглядом українських громадян з окупованих територій, доступ до безвізового режиму можуть отримати сепаратисти, громадяни іншої країни, терористи чи представники російських спецслужб», - сказав Турчинов.

«Саме тому, - пояснив він, - для недопущення подібного, необхідно внести зміни до чинного законодавства, що дозволить здійснювати дуже ретельну перевірку громадян, які прибувають з окупованих територій для отримання біометричного паспорту. У випадку виявлення невідповідності поданих даних, таким громадянам повинно бути відмовлено в отриманні біометричного паспорту».

З цього приводу секретар РНБО провів нараду з керівниками МВС, Міграційної служби, СБУ, прикордонниками тощо. Він повідомив, що для правового врегулювання цього питання було підготовлено відповідний законопроект, «який розроблений народними депутатами-членами парламентської коаліції і найближчим часом має бути внесений до ВРУ».

«Разом з тим, - наголосив Турчинов, - дуже важливо прийняти цей необхідний для безпеки України та Європи закон, ще до початку чергових канікул».

Нагадаємо, що безвіз для громядан України запрацював в ніч на 11 червня.

Кількість виданих за день біометричних паспортів від запровадження безвізу подвоїлась.

Станом на 22 червня, понад 30 тис. громадян України вже скористалися безвізовим в’їздом до Європейського союзу.

Читайте також матеріал Без віз, та не без правил: Усе, що потрібно знати про безвіз

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: