Журналіст Роман Сущенко вже рік знаходиться в московському ув’язненні

Журналіст Роман Сущенко вже рік знаходиться в московському ув’язненні

Сущенка було затримано 30 вересня 2016 року в Москві

У суботу, 30 вересня, виповнюється рік від дня затримання у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Рік тому, 30 вересня 2016 року в Москві в порушення міжнародних правил, було затримано українського журналіста, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» в Парижі Романа Сущенка.

До російської столиці Сущенко приїхав у приватних справах. Вже 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у «шпигунстві». Представники російської ФСБ назвали журналіста «співробітником української розвідки», який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації, що є державною таємницею».

За рік, проведений Романом Сущенком за гратами СІЗО «Лефортово», відбулось декілька судових засідань. Починаючи з моменту затримання українського громадянина і журналіста, російська сторона демонстративно і цинічно порушувала елементарні права людини. Рідні та близькі досить довго не могли дізнатися про долю Романа в Москві. Російська каральна система відмовляла йому у зустрічі з батьками, дружиною, дітьми, а, приміром, проста вітальна листівка могла йти до адресата декілька місяців.

Нагадаємо, 25 вересня Московський міський суд, розглянувши клопотання слідчих ФСБ, продовжив арешт Сущенка ще на два місяці.

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку із безпідставним триманням під вартою у російській в'язниці українського журналіста Романа Сущенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: