ЗМІ: Нардепи просять СБУ видворити з України одеського бізнесмена Кивана

ЗМІ: Нардепи просять СБУ видворити з України одеського бізнесмена Кивана

Народні депутати України з різних фракцій запропонували вислати з України бізнесмена Аднана Кивана у зв'язку з його спробами дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Одесі

Народні депутати України з різних фракцій запропонували вислати з України бізнесмена Аднана Кивана у зв'язку з його спробами дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Одесі. За інформацією ряду ЗМІ, 21 червня Киван організував мітинг в Одесі проти мера Одеси Труханова. На думку нардепів «позбавляти громадянства за злочин по дестабілізації - це нормально». Нардепи називають мера Одеси Геннадія Труханова відповідальним керівником, повідомляють Українські новини.

Нардеп від «Радикальної партії» Денис Силантьєв зазначив: «У нас є закон, який регламентує все, що потрібно робити проти таких людей. Якщо люди закликають до дестабілізації, то на це є відповідні заходи. Я думаю, що СБУ, Міністерству внутрішніх справ та прокуратурі потрібно виявляти порушників і вживати заходів, щоб їх локалізувати. Позбавляти громадянства, не пускати ні в яку країну, але треба все робити в рамках закону. Я думаю, що позбавляти громадянства – це достатня процедура».

Олег Кришин від «Народного фронту» зазначив, що «у нас склалися вже цілі групи людей, які ходять просто на мітинги». «Цей рух набуває серйозних масштабів, де ходять тіньові гроші. Однозначно, правоохоронні органи повинні зробити 3-4 показових процеси з приводу проплачених мітингів і їх організаторів», - наголосив депутат. Його колега по фракції Олександр Кірш заявив, що «тут чітко Кримінальний кодекс і нічого не потрібно вигадувати». «Було б справді непогано позбавляти таких людей громадянства і висилати в інші країни», - пояснив народний обранець.

Нардеп від «Опоблоку» Тетяна Бахтєєва вважає, що «Труханов – це обраний мер, за якого проголосувала більшість мешканців Одеси. І такі акції не зовсім правильні». На її думку, «тільки жителі Одеси можуть переобрати Труханова, а не якісь Кивани». «Обраний мер повинен працювати. Якщо є претензії, то можна звертатися до міськради. Труханов відповідальний керівник», - сказала Бахтєєва. Колега Бахтєєвої по фракції Ігор Шурма також заявив, що «тих, хто організовує подібні заходи, необхідно притягнути до відповідальності і поставити їм конкретні злочини».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: