ЗМІ: Павелко у змові з Вілкулом вивів з держбанку більше 200 млн грн

ЗМІ: Павелко у змові з Вілкулом вивів з держбанку більше 200 млн грн
Глава Бюджетного комітету ВР Андрій Павелко
Фото «Футбол 24»

Обидва депутати причетні до схеми з виведення грошей «Родовід Банку»

Нардеп від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул є партнером глави Бюджетного комітету ВР Андрія Павелко. Зокрема, як повідомляють «Наші гроші», два депутата мають відношення до схеми з виведення понад 200 млн грн держбанку «Родовід Банк».

«Наші гроші» відзначають, що частка Вілкула та наближених до нього склала близько $30 млн.

Видання нагадує: суть схеми полягала у відмиванні державних коштів через купівлю фірмою «Індастріал білдінг компані» (далі - ІБК - ред.), побудованого Павелко в 2010 році на 212 млн грн кредиту від «Родовід Банку» елітного нічного клубу Дніпра «Опера» - з подальшим його збанкручуванням і, отже, оголошенням про неможливість погашення кредиту.

foto1

Акцентуючи, що ліквідатором за заявою ІБК суд призначив людину з орбіти Вілкула Віталія Левченка, «Наші гроші» відзначають: він став організатором торгів, на яких була продана «Опера».

«Двічі торги з початковою вартістю 346,58 млн грн були скасовані через відсутність учасників. Проте 26 серпня 2016 року відбувся фінальний аукціон. Початкова вартість вже в 221,81 млн грн знижувалася, поки фірма «Укрсаб», що належить наближеним до нардепа Олександра Вілкула, не придбала клуб всього за 24,34 млн грн», - підкреслює видання.

При цьому автори матеріалу зауважують: за даними Фонду гарантування вкладів, після ліквідації в листопаді 2017-го ІБК її заборгованість перед «Родовід Банком» збільшилася до 321,92 млн грн- «Набігли ще штрафи і відсотки».

«Президентська партія всіляко воює з одним з лідерів опозиції - Вілкулом. Але саме він через три роки після Майдану замикає схему виведення грошей з державного банку. Схему, яку почав нардеп від БПП Андрій Павелко. Не дивно, що низка кримінальних проваджень у цій історії захлинулася на перших же етапах», - резюмують «Наші гроші».

Нагадаємо, НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Андрія Павелко - нардепу загрожує, серед іншого, тюремне ув'язнення на термін до 6 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: